Eerste vrije middelbare school in Almere van de grond

Geplaatst: 07 Mrt 2019

Categorie: Nieuws

Eerste vrije middelbare school in Almere van de grond | Klassekrachten

Vanaf volgend schooljaar is er ook in Almere een vrije middelbare school. Het gaat om het Voortgezet Vrijeschool Onderwijs. De nadruk ligt op het ontwikkelen van de verbeelding en creativiteit.

Van vrije basisschool naar vrije middelbare school
Vrije basisscholen, die zijn er in Almere al. Een vrije middelbare school ontbreekt nog tot op heden. Toch komt hier nu verandering dankzij een ouderinitiatief wat ontstond in 2016. Dankzij het initiatief kunnen kinderen die op de vrije basisschool zitten ook in hun eigen stad naar een vrije middelbare school gaan. Voorheen moesten de leerlingen nog naar Amsterdam, maar dat hoeft volgend schooljaar dus niet meer.

Samenwerking
Voor een vrije school met zowel HAVO als VWO zijn 1750 leerlingen nodig. Om dit te realiseren is het Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Almere gaan samenwerken met de Almeerse Scholengroep (ASG) en Het Baken. De schoolbesturen hebben nu definitief besloten om het Voortgezet Vrijeschool Onderwijs op te nemen in hun programma.

Speerpunten
De school gaat zich richten op een aantal belangrijke speerpunten. Zo vinden ze het belangrijk dat de leerlingen uitgroeien tot sterke persoonlijkheden, die hun plek kunnen vinden in de toekomstige maatschappij. Het uitgangspunt is hierbij: onderwijzen is ook opvoeden. Een ander punt is dat de leerlingen worden aangemoedigd om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Tot slot wil de school dat leerlingen en leraren elkaar uitdagen en inspireren, zodat de kinderen uitgroeien tot mensen die zelf betekenis geven aan hun leven.


Waar komt de school?
Voor alsnog is het nog niet bekend op welke locatie de brugklas van het Voortgezet Vrijeschool Onderwijs in Almere zal komen.

 

Ga naar het overzicht