Werkdruk verlagen op scholen? Welkom eventmanager!

Geplaatst: 22 Nov 2018

Categorie: Nieuws

Werkdruk verlagen op scholen? Welkom eventmanager! | Klassekrachten

Van kinderboekenweek tot het sinterklaasfeest en van schoolreisjes tot kerstviering. Activiteiten genoeg op een gemiddelde basisschool. Om leerkrachten te ontlasten en de werkdruk te verlagen zetten steeds meer scholen een eventmanager in.

 

Sinds het nieuwe schooljaar krijgen basisscholen 155 euro per leerling om de werkdruk van leerkrachten aan te pakken. De ene school besteedt dit geld aan de extra inzet van onderwijsassistenten, een andere school verbetert met dit geld haar ICT-middelen en weer een andere school kiest voor het inschakelen van eventmanagers.

 

Focus

De eventmanager beheert de jaaragenda, werkt deze uit en regelt ook alle administratieve zaken, zoals het informeren van de ouders. Op deze manier kunnen leerkrachten zich meer focussen op het lesgeven, de oudergesprekken en andere taken.

 

Ouderbetrokkenheid

Er zijn al meerdere scholen die gebruik maken van eventmanagers. Zij geven aan dat het een effectief middel is om de werkdruk bij leerkrachten te verlagen, aangezien zij zich meer kunnen richten op het lesgeven en andere werkzaamheden. Een ander bijkomend voordeel is dat de eventmanager in veel werkgroepen ook ouders betrekt, waardoor de ouderbetrokkenheid bij veel scholen enorm stijgt.

 

Bent u voor uw school op zoek naar een eventmanager? Klassekrachten kan u helpen om deze spin in het web te vinden. Bent u niet op zoek naar een event manager, maar wel naar leerkrachten of ondersteunend personeel? Ook daarvoor bent u bij Klassekrachten aan het goede adres. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Ga naar het overzicht