Klassekrachten is klaar voor een nieuw schooljaar!

Geplaatst: 10 Sep 2018

Categorie: Nieuws

Klassekrachten is klaar voor een nieuw schooljaar! | Klassekrachten

Het nieuwe schooljaar is inmiddels in alle regio’s weer van start gegaan. Ook Klassekrachten begint vol goede moed aan het nieuwe jaar. Wat kunnen jullie komend schooljaar van Klassekrachten verwachten? Hiervoor spreken we met Leonie en Fenny, Branche Manager en Recruiter bij Klassekrachten.

 

Klassekrachten bestaat inmiddels alweer drie jaar. Hoe zijn jullie door de jaren heen veranderd?
We bestaan in september inderdaad alweer drie jaar en wat is er veel gebeurd! We begonnen met alleen een vacaturebank, maar zagen al snel in dat we meer konden doen. Na veel gesprekken met docenten, HRM-adviseurs en directeuren kwamen we erachter dat hun behoeften vaak veel breder zijn dan alleen het vervullen van vacatures. Achter veel vacatures zit een namelijk diepere behoefte. Scholen willen uiteraard hun openstaande vacatures vervullen, maar veel van hen zijn daarnaast ook op zoek naar een partner die hen helpt met hun verhaal dat ze naar buiten willen brengen. Nu, drie jaar na de oprichting van Klassekrachten, zijn we meer dan alleen een vacaturebank, maar zijn we ook specialist op het gebied van recruitment.
 

Nu we toch terugkijken op de afgelopen jaren, waar zijn jullie het meest trots op?
We hebben de afgelopen jaren met veel organisaties en kandidaten mogen werken en hebben de kans gekregen om scholen tijdelijk of structureel verder te helpen. Of het nu gaat over de inzet van specifieke onderwijsexpertise, het geven van workshops of het inzetten van tijdelijk personeel. Door ons kleine team met recruitmentspecialisten kunnen we snel, open en proactief meedenken bij schaarste en bij de uitdagingen die scholen hebben bij het werven van leerkrachten.
 

Is dat ook de kracht van Klassekrachten?
Absoluut, achter Klassekrachten zit een ontzettend gedreven team met hart voor het onderwijs. We willen het onderwijs graag verder helpen met hun recruitmentvraagstukken. Worstelt een school met hun online zichtbaarheid? Of vraagt een school zich af hoe het is gesteld met hun arbeidscommunicatie? Wat het vraagstuk van de klant ook is op het gebied van recruitment, we denken graag mee en bieden een oplossing op maat.
 

Het schooljaar is net begonnen. Wat is jullie focus voor komend jaar?
De afgelopen jaren hebben we al veel mooie projecten en succesvolle campagnes mogen uitvoeren. We zijn enorm dankbaar voor alle inspirerende gesprekken die we het afgelopen jaar hebben gevoerd en het vertrouwen die scholen in Klassekrachten hebben. Ook komend schooljaar willen we scholen verder helpen met hun recruitmentvraagstukken. Daarnaast bieden we vanaf dit schooljaar ook de recruitmentscan aan. De recruitmentscan is een snelle en effectieve manier om te kijken wat scholen online uitstralen. Op basis van deze analyse brengen we de quick wins in kaart en kijken we waar hun online kansen liggen.
 

Wanneer zeggen jullie aan het eind het schooljaar: “Dit was echt een geslaagd jaar?”
Ons jaar is pas geslaagd als wij nog meer scholen en docenten aan elkaar weten te verbinden. Daarnaast willen we nog meer scholen en organisaties dienstverlening op maat geven: van het regelen van een individuele vervanging, het creëren van een ‘Werken-bij’-website, het maken een social media campagne tot het uitvoeren van een strategisch recruitmentplan. Ook willen we met onze samenwerkingspartners ingeschreven talenten van Klassekrachten vanaf komend schooljaar workshops en opleidingen aanbieden om bij te dragen aan hun ontwikkeling.

Leonie en Fenny kijken uit naar een sprankelend en innoverend nieuw schooljaar. Bent u benieuwd wat Klassekrachten voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op!

 

Ga naar het overzicht