Na leerkrachten gaan ook schooldirecteuren actievoeren

Geplaatst: 17 Aug 2018

Categorie: Nieuws

Na leerkrachten gaan ook schooldirecteuren actievoeren | Klassekrachten

Veel leerkrachten hebben het afgelopen jaar actie gevoerd voor een hoger salaris en lagere werkdruk. Na de succesvolle stakingen door leerkrachten gaan nu ook de schooldirecteuren actievoeren voor betere arbeidsvoorwaarden. Direct na de zomervakantie staat de eerste actie gepland.

 

Nieuwe cao
Het afgelopen jaar hebben veel leraren actie gevoerd voor een hoger salaris. Met succes! Afgelopen juni is er een akkoord bereikt voor een nieuwe cao die per 1 september ingaat. Leraren gaan er hierbij flink op vooruit. Gemiddeld krijgt een leerkracht in het basisonderwijs een loonsverhoging van 8,5% en een eenmalige bonus. Maar niet iedereen was even blij. Voor schooldirecteuren gelden die extra’s niet. Zij moeten het doen met een loonsverhoging van slechts 2,5%.

Actievoeren
In de nieuwe cao verdienen de bestbetaalde leraren zelfs meer dan adjunct-directeuren. “Het wordt tijd om voor onszelf op te komen”, aldus Petra van Haren van de Algemene Vereniging Schoolleiders. “Tot nu toe hebben we vooral meegestaakt om de leraren te ondersteunen. Vanaf september gaan we actievoeren voor ons eigen salaris”.

Actie voor directeuren
De eerste actie staat inmiddels gepland. Op 12 september gaan schooldirecteuren in Zuid-Holland en Zeeland actievoeren. Hoe deze dag precies ingevuld gaat worden is nog niet bekend. Wel zullen ouders én leerlingen ongetwijfeld iets van deze actie merken.


 

Ga naar het overzicht