Onderwijsminister moedigt internationalisering aan

Geplaatst: 05 Jun 2018

Categorie: Nieuws

Onderwijsminister moedigt internationalisering aan | Klassekrachten

In de langverwachte kamerbrief over internationalisering van het mbo en ho deelt Minister van Engelshoven haar visie op het onderwerp met de Tweede Kamer. Volgens haar is “evenwicht” het sleutelwoord. Ze wil internationalisering blijven faciliteren waar dat past en de balans terugvinden waar dat nodig is. De kwaliteit van het onderwijs gaat er volgens haar op vooruit als studenten interculturele vaardigheden aanleren en de economie staat te springen om hoogopgeleide werknemers.

 

Van Engelshoven is van mening dat de keuze voor Engelstalig onderwijs een meerwaarde moet hebben, anders moeten opleiders er niet aan beginnen. Het simpelweg vertalen van een Nederlandse opleiding naar het Engels is niet voldoende en heeft niets te maken met internationalisering.

Een bewust taalbeleid is volgens haar dan ook de oplossing. Zo moet de onderwijsinspectie na gaan of onderwijsinstellingen een goede gedragscode hebben om de keuze voor Engelstalig onderwijs te kunnen toetsen en zal de medezeggenschap in moeten stemmen met de keuze voor de voertaal van de opleiding. Ook gaat onderwijskeurmeester NVAO een rolspelen bij het taalbeleid.

Naast het taalbeleid boort de onderwijsminister in haar visie ook onderwerpen aan als de toestroom van buitenlandse studenten. Benieuwd naar de complete kamerbrief? Klik hier!


Bron: Rijksoverheid

 

Ga naar het overzicht