Twee tips bij lerarentekort

Geplaatst: 20 Feb 2018

Categorie: Nieuws

Twee tips bij lerarentekort | Klassekrachten

“Het heerst hè!” is het antwoord dat meestal gegeven wordt wanneer je aan geeft dat je de griep te pakken hebt. Maar wat te doen wanneer je door de heersende griepgolf geen invalkracht meer over hebt? 

Tip 1: Maak een melding van de situatie op de website lerarentekortisnu.nl

Vandaag zitten er 302 leerlingen onnodig thuis. Dit meldt de website lerarentekortisnu.nl. Sinds begin februari registreren basisscholen online hoeveel kinderen ze door het lerarentekort naar huis hebben gestuurd, aan een invaller hebben overgelaten of verdeeld hebben over andere klassen. Jeroen Goes is initiatiefnemer van deze website, hij bedacht deze website eind januari en ondertussen hebben 2498 verschillende scholen een melding geregistreerd, dit is ongeveer 39% van alle basisscholen in Nederland.

"Als we niet serieus worden genomen door de politiek moeten we het maar bewijzen met harde cijfers.”, zo vertelde Jeroen Goes in een eerder verschenen artikel van RTLnieuws. “We doen het niet voor onszelf, maar voor de kinderen. Alle cijfers wijzen erop dat het lerarentekort nog veel groter wordt. Sinds dit schooljaar is het overal nijpend, niet alleen in de Randstad, ook in de dorpen daarbuiten. Uit alle windstreken worden tekorten gemeld’’, aldus Goes. Wilt u ook een melding plaatsen? Ga naar de webpagina van lerarentekortisnu (klik hier) en vul onderaan de webpagina de gegevens van uw klas in!

 

Tip 2: Maak gebruik van Klassekrachten.

Klassekrachten is een gratis vacaturebank voor het gehele onderwijs en onderscheidt zich van andere gratis vacaturebanken door recruiters die actief voor u op zoek gaan naar een kandidaat. Als onderwijsinstelling kunt u via www.klassekrachten.nl uw gratis vacature plaatsen. Heeft u dringend iemand nodig en wilt u meer hulp, dan kunt u ook onze recruiters inschakelen.

Klassekrachten biedt ook ondersteuning in het gehele HR-proces. Denk aan begeleiding bij werving en selectie, invalpoolbeheer, uitzenden en payrollen. Ons team is ervaren in de onderwijsbranche en adviseert u graag. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

 

Bron: RTLnieuws

Ga naar het overzicht